Képkeretezési segítség, Photofiltre studio tutorial, fotók egyedibb keretezése,
fotók keretezése kész képkeretekbe, photofiltre szerkesztési leírás


fotó keretbe illesztése bemutató képA neten, vagy itt a LadyJ weblapja oldalain több száz is található, de Magatok is szerkeszthettek kedves vidám, vagy valamilyen alkalomhoz kötődő szép képkeretet, a fotók kicsit egyedibb díszítéséhez.

Képkeretezési segítség  bemutatására használt képeimet, valamint a PhotoFiltre Studió képszerkesztő programról készített szerkesztési állapot bemutató képeket töltsd le innen.képkeret szerkesztési tutorial letöltés gombA zip fájl kicsomagolása után, eredeti méretben és kiterjesztésben látod majd a képeket, és szerkeszd velem együtt őket.

 


Petra táncolŐzikés, nyuszis képkeret

   

1.
Nyisd meg a fenti két képet a PhotoFiltre Studio képszerkesztő programmal, Fájl - Megnyitás menüpontokra kattintással, vagy húzd be egyszerűen a commander programodból, vagy az asztalról.
Első lépésben a képek méretét kell megnézni, és egymáshoz igazítani   a Kép- Képméret menüben megjelenő táblában, egyesével. Ha mailban akarod elküldeni, vagy a gépeden nézni a képeket, akkor ajánlom a  kb 900x600 -px- es nagyságot, ha pedig képeslapnak kinyomtatni, akkor majd a nyomtatási méretnél igazítható lesz.

2.
A két mintaképen látható, hogy az alapfotón lévő kislány , majdnem a kép közepén van, míg a keretben lévő átlátszó rész, inkább jobbra eltolódva, ezért vágjuk inkább ki a képből, és a sok felesleges háttérrészletre nincs szükségünk
 

fotók keretbe illesztése tutorial kép

     
Ehhez használjuk a jobb oldali menüiconokból a nyílhegy alakú kijelölő eszközt, a lejjebb látható algebrai idomokból a téglalap alakút választva, majd  jobb egérgomb a kijelölt területre és a megjelenő táblában a kivágásra katt. Most már a kijelölés helyén csak egy fehér téglalap látszik.

Következő lépés  Szerkesztés - beillesztés új képként  és máris látható az előbbi kivágott képrészlet, most már önálló képként.  Azért hogy majd a kislány ne legyen háttal az őzikének, a jobb látvány érdekében, elforgattam , a Kép - Kijelölés elforgatása - Vízszintes tükrözés - Háttér  menüvel.

3.  
A képek keretbe illesztéséhez rétegeket fogunk használni. Első lépésként kattints rá a megnyitott képkeretre, majd a Réteg menü - Új háttér beszúrás  sorra és ok. Máris ott lesz egy a háttér a kiválasztott keret alatt. A keret átlátszó része alatt most egy fehér rész fog látszani, ez nem baj.Képkeretek szerkesztési segítség bemutató kép

4.

Figyelem!!!! A fenti lépésben  már létrejöttek rétegek, a továbbiakban figyelni kell, hogy mindig azon a rétegen tudsz dolgozni, amire balra, a kis egymás feletti képeken rákattintottál előbb, és aminek kiszínesedik a kerete.

Másoljuk bele, a most már fehér háttérrel rendelkező képkeretbe, a fotót.

1./ kattints bal gombbal a fotóra, majd Szerkesztés-Másolás menüre.
2./ kattints bal gombbal az előbb már háttérrel ellátott képkeretnél a jobb oldalon a    fehér színű Háttér nevü kis négyzetre, majd Szerkesztés-Beillesztés menüre. 

Nagyjából el is készült a képünk, és legtöbbször itt van a gond, hogy a fotó és a keret mérete nagyon eltérő. Ezt egy egyszerű művelettel korrigálhatjuk. Kattints rá a fotó kis képére ott balra a rétegeknél (szines legyen a kerete) majd a Rétegek - Kijelölés elforgatása- Szabad átalakítás menüre és a megjelenő táblában az Arány szó alatti tolókával tudod kisebbre, vagy nagyobbra venni a fotót. Itt lehet még dönteni, forditani is. Ha láttatni kivánt képrészlet nincsen pontosan az átlátszó rész alatt, akkor a fotó bal oldali rétegképére kattintás után, a program jobb oldali iconjai közül az első sor második iconjára kattintva (Réteg intéző segédeszköz) szabadon lehet az egérrel mozgatni a fotót a kívánt helyre. 

rétegek átméretezése a Photofiltre Studio képszerkesztő programban, bemutató kép

Ugyanezen a táblán el is tudod kicsit forgatni a fényképet,m ha a keret úgy kívánja.

Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor utolsó műveletként  Rétegek-Egyesít minden réteggel  végezd el, ez a művelet összefűzi a rétegeket és kész a képed. Ments el jpg kiterjesztésben.Egy kis utómunkálat:


klónozás bemutató kép a photofiltre képszerkesztő programban

5.
Egy kis finomítás:
A képünkön a kislány feje felett kimaradt egy kis fehérség a háttérből, ezt kell eltüntetni. 
A jobb oldali menüiconokból válaszd ki a bélyegzőszerű klonozót,  alul pipáld  ki a  rögzített kis négyzetet, a méretet kb 20- ra állítva, kattints oda bokrokra a háttérben a  Ctrl billentyű megnyomásával,  és óvatosan jobb egér gombbal kattogj a fehéren maradt részre, és odamásolja a leveleket Ha valamelyik katt nem sikerül, a Szerkesztés menüpontnál mindent vissza lehet vonni.

Ezzel el is készült a kép, egy új keretben.

Lehet most már pl feliratot tenni rá, a menüsorban a T betű icon hívja elő a feliratozó panelt.
Ha a felirat elkészült, újra végre kell hajtani a  Réteg- Egyesít minden réteggel művelet, és most már csak mentés másként,  egy új név megadása van hátra, és készen is van.

Utolsóként még beteszek egy mintaképet, mert sokszor kaptam olyan kérdést, hogy hol kell beállitani, hogy jpg kiterjesztésben lehessen menteni a kész keretezett képet.

kép kiterjesztés választás a photofiltre studio képszerkesztő programban


Remélem tudtam segíteni, ha bármilyen kérdésed van a szerkesztéssel kapcsolatban, írjál emailt, vagy a fórumban is kérdezhetsz. Jutka