Jelmez keretek szerkesztése,Photofitlre studio képszerkesztő tutorial
fotók tréfás keretbe illesztése, photofiltre szerkesztési leírások.


Nyuszi ül a fűben:)

PhotoFiltre Studio képkeretezési tutorial bemutató kép

Képkeretezési segítség  bemutatására használt képeimet, valamint a PhotoFiltre Studió képszerkesztő programról készített szerkesztési állapot bemutató képeket töltsd le innen.
A zip fájl kicsomagolása után, eredeti méretben és kiterjesztésben látod majd a képeket, és szerkeszd velem együtt őket.


A két kép amiből készültek:


jelmez keretbe fotó beillesztés tutorial kép  keretezési bemutató

Ha az előző képkeretezés sikerült, akkor ez már nem fog gondot okozni, természetesen mentés után az eredeti méretben fog megnyílni a szerkesztőben a két kép.

Fájl-megnyitás menüvel nyisd meg mind a két képet.
A képen a kislány feje eléggé a kép tetejére esik, a nyuszikafej a pomponnal kilógna a képből,  ezért katt: a jobb oldali nyíl kijelölő eszköz téglalap mintára - jobb egérgomb -kivágás - szerkesztés - beillesztés új képként  lépéseket végrehajtva vágd ki  a kislány képét és másold újra rá az eredeti képre, de most kicsit balra, az üres részre.

Ha a fotón, amit át szeretnél alakítani, nem megfelelő a háttér, akkor bármilyen szép háttérképet nyissál meg ami tetszik és azon folytasd a következő lépéseket.
Következő lépés  katt a nyuszika jelmezre (bal gomb) és Ctrl+c majd  katt a nagy képre, de vigyázz most a bal oldali kis iconképeknél, ahol már látszik az eredeti nagy kép, valamint a kivágott kisebb, tehát a két réteg, most a kivágott és beillesztett kisebbik képre kattints, és Ctrl+v gomb megnyomásával másold rá a nyuszikát a kislányra. Mindig arra a rétegre teszi az új képet a program, amilyeket balra a kis képen kijelöltél egy kattintással. Ezeket a lépéseket természetesen megteheted a Szerkesztés másol, majd Szerkesztés beillesztés menüvel is.Egy ilyen, kicsit zagyvás képet kell látnod:

Képkeret szerkesztési bemutató kép


Szépen látszanak balra a rétegek, legalul az eredeti kép, felette a kivágott képrészlet a kislánnyal, és legfelül a nyuszika jelmez. Így elég csúnya ugye? Nem baj, most elő a radírt és szedjük le a felesleget, a kislány képéről kell kiradírozni egy kicsit, ehhez előbb ne felejts el rákattintani  majd a középső kis iconképre, ahol a látod a kis képét.
Lépések:    Radír - katt a középső képre balra - és radírozd ki a kislány kezét, a ruháját óvatosan a nyuszika jelmez mentén is. A radírozás nyomán az eredeti háttérkép fog látszani. Ha valamit elrontasz a szerkesztés menüben mindent vissza tudsz vonni.
Most már csak a  Réteg - egyesít minden réteggel -  lépés van hátra és már vághatod is ki a már ismert módon  az elkészült képrészletet -  nyíl kijelölő eszköz - téglalap (vagy kör, vagy ovál, amilyen alakra akarod) - kijelölés  - jobb egérgomb  kivágás - Szerkesztés - Beillesztés új képként.

Még lehet egy kicsit finomítani, én balra fent a fül és az arc között a bélyegző alakú klonozó eszközzel tettem egy kis hajat, hogy ne a háttér látszódjon.
Bélyegző klónozó eszköz - rögzített ablakba pipa - méret kb 10 - ctrl gomb lenyomásával odakattintani ahonnan hajmintát akarsz venni, majd finoman, aprókat kattintgatva töltsd ki az üres részt.

Most már egész jó, egy kis játékként, rányomtam az eper alakú fúvókás segédeszközzel két nyuszit.


Remélem sikerül a szerkesztés, a képkeretek főmenü oldalnál találhatsz sok kedves jelmezmaszkot.

Ha kérdésed van a képkeret szerkesztéssel kapcsolatban, vagy valamilyen más szerkesztésről szeretnél leírást, kérlek írjál emailt, vagy jelezd a vendégkönyembe, de a fórumban is kaphatsz segítséget.
Jó szerkesztést kívánok, Jutka